Over Upload Klassiek

YouTube in het Concertgebouw

Klassieke muziek elitair? Alleen iets voor oudere mensen? Niet online. Getuige de talloze video’s op Youtube is klassieke muziek een kunstvorm die enorm leeft op internet. Van ontroerende optredens tussen de schuifdeuren tot massale Mozart flashmobs op straat, van webcamkoren tot groenteorkesten: internet en nieuwe technologieën blazen klassiek nieuw leven in. Daarom presenteert Upload Cinema op 9 juli in samenwerking met Het Koninklijk Concertgebouw: Upload Klassiek, een avondvullend programma vol prachtige video’s over klassieke muziekbeoefening. Met Upload Cinema-oprichter Dagan Cohen als gastheer, een gastoptreden van pianiste Daria van den Bercken, diverse verrassende intermezzi en nog veel meer. De première is op 9 juli in Het Koninklijk Concertgebouw Amsterdam en in het najaar in diverse andere concertzalen in Nederland.


Speellijst Upload Klassiek

9 juli AmsterdamKoninklijk Concertgebouw Kaartverkoop gestart


25 oktober EindhovenMuziekgebouw Kaartverkoop gestart


5 november GroningenDe Oosterpoort Kaartverkoop vanaf 17 juni


14 november Den HaagDr. Anton Philipszaal Kaartverkoop gestart

15 november HaarlemPhilharmonie Kaartverkoop gestart


Stuur in voor Upload Klassiek

Upload Klassiek is een interactief evenement en jij kunt meedoen! Hoe? Ken je een inspirerend of hilarisch internetfilmpje over klassiek muziek, dan kun je die hier inzenden. Onze jury kiest uit alle inzendingen de meest opmerkelijke en stelt daar het programma mee samen. Wordt jouw filmpje gekozen, dan zie je naam op het grote scherm! De première van Upload Klassiek op 9 juli in Het Concertgebouw.

Stuur je favoriete klassiekvideo in

Fieldset


Verification

* We hebben al deze gegevens nodig om je bericht te sturen en op de credits te kunnen plaatsen, als de redactie jouw film selecteert voor het programma.


Maak jij de film bij Händels Prelude?

Daria van den Bercken

Voor Upload Klassiek organiseren we een heuse videocompetitie; de winnaar deelt het podium met meesterpianiste Daria van den Bercken tijdens première op 9 juli in Het Concertgebouw te zien zal zijn. Het motto is: de soundtrack is klaar. Nu nog de film! De soundtrack waar het om gaat is de “Suite in D Mineur HMV 428: Prelude” van Georg Friedrich Händel. Maak hier een video bij, plaats deze online en stuur ons de link door.

Het werkt als volgt:

  • Als soundtrack gebruik je de “Suite in D Mineur HMV 428: Prelude” van Georg Friedrich Händel, gespeeld door Daria van den Bercken. Download hier de MP3. Let op: in dit muziekstuk mag je geen veranderingen aanbrengen.
  • Laat je inspiratie de vrije loop en maak hier zelf een mooie video bij! Lees wel eerst even de voorwaarden die aan de wedstrijd verbonden zijn.
  • Upload de video op een online videokanaal, zoals Youtube of Vimeo, en plaats de url naar je video op deze website vóór 25 juni 2013, 23.59 uur, o.v.v. Upload Klassiek + [je zelfgekozen titel voor video]. Vul ook de andere benodigde gegevens in.
  • In juli kiest een jury de winnende video; de winnaar krijgt hierover bericht en wordt uitgenodigd voor de première van Upload Klassiek op 9 juli in Het Concertgebouw Amsterdam